Kruche ciasteczka z marmoladą

Autor:

Ania321

Danie: Podwieczorek

Osób: 10

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek

Osób: 10

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 70 dag mąki pszennej
  • 1 opak. proszku do pieczenia
  • 1 masło Łaciate
  • 5 jajek
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 1 opak. cukru waniliowego
  • 1 opak. marmolady z róży

Przygotowanie

Krok 1

Wymieszać jajka z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.



Krok 2

Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia.



Krok 3

Dodać masło (w temperaturze pokojowej) i zagnieść elastyczne ciasto. Wstawić na godzinę do lodówki.



Krok 4

Wałkować placki o grubości około 1 cm. Wykrawać różne kształty, np. romby i składać na pół z marmoladą w środku lub zwijać w rulonik.



Krok 5

Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 15 minut w temperaturze 180°C.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.