Chutney z ananasa

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 500 g ananasa
  • 3 łyżki wody
  • 2 łyżki octu winnego
  • 6 łyżek cukru
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 1 łyżeczka kolendry zmielonej
  • 1/2 papryki czerwonej

Przygotowanie

Krok 1

Ananasa kroimy w kostkę. To samo robimy z papryką. Wrzucamy wszystkie składniki do garnka i otujemy przez około godzinę. Co jakiś czas mieszamy w garnku. Kiedy ananas i papryka będą miękkie i zaczną się rozpadać odstawiamy z ognia.



Krok 2

Przekładamy gotowy chutney do słoiczków.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.