Pyszny kurczak w kremowym, ostrym sosie curry, który zachwyci każdego. Prosty w przygotowaniu – i dobrze, bo często będziesz wracać do tego przepisu!
Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Filety myjemy, kroimy w kostkę. Mieszamy sok i skórkę z limonki, cukier, czosnek granulowany, chili, imbir, sól, pieprz i 1 łyżkę oleju. W tak otrzymanej marynacie marynujemy kurczaka przez 10 minut.
Po tym czasie kurczaka podsmażamy na rozgrzanym oleju na złocisty kolor. Dodajemy curry, smażymy jeszcze przez 4 minuty, po czym dodajemy śmietankę Łaciatą. Dusimy jeszcze przez ok. 5-10 minut na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj komentarz