Chutney z cebuli

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 50 dag cebuli
  • 40 g cukru
  • 100 ml czerwonego wina
  • 3 łyżki miodu
  • kilka łyżek octu balsamicznego
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę obierz i pokrój w piórka.



Krok 2

W garnku podgrzewaj cukier tak długo, aż się roztopi. Następnie dodaj cebulę. Smaż, aby cebula puściła sok. Dodaj wino i duś na małym ogniu.



Krok 3 

Dodaj miód, ocet balsamiczny oraz pieprz. Smaż dalej bez przykrycia, mieszając co jakiś czas, aż cebula zmięknie i zacznie się karmelizować. Gotowy chutney możesz podawać np. z chlebem. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.