Chutney z cebuli

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 50 dag cebuli
  • 40 g cukru
  • 100 ml czerwonego wina
  • 3 łyżki miodu
  • kilka łyżek octu balsamicznego
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę obieramy i kroimy w piórka.



Krok 2

W garnku podgrzewamy cukier tak długo, aż się roztopi. Następnie dodajemy cebulę. Smażymy aby cebula puściła sok. Dodajemy wino i dusimy na małym ogniu.



Krok 3 

Dodajemy miód, ocet balsamiczny oraz pieprz. Smażymy dalej bez przykrycia mieszając co jakiś czas, aż cebula zmięknie zacznie się karmelizować. Gotowy chutney możemy podawać np. z chlebem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.