Muffinki ze śliwką na drugie śniadanie #lunchbox

Autor:

MałgorzataM

Danie: Śniadanie, Deser, Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - Powrót do szkoły

Danie: Śniadanie, Deser, Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - Powrót do szkoły


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Ciasto

  • Składniki "MOKRE",
  • szklanka maślanki,
  • 3/4 szklanki oleju ,
  • jedno jajko,
  • ,
  • Składniki "SUCHE",
  • 1 i 1/2 szklanki mąki,
  • 2/3 szklanki cukru,
  • 1 łyżka sody ,
  • 1 łyżka proszku do pieczenia,
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego ,
  • ,
  • Śliwki ok 10sztuk

Przygotowanie

Krok 1

W dwóch miskach przygotować osobno składniki mokre oraz suche oraz je wymieszać. Następnie dodać do miski ze składnikami mokrymi wymieszane składniki suche. Wymieszać całość. Ciasto przelać do foremek na muffinki oraz poukładać na nich kawałki śliwek. Całość wstawić do uprzednio nagrzanego piekarnika - 200 stopni. Gdy muffinki zaczną rosnąć zmniejszyć temperaturę na 180 stopni. Piec około 20 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.