Omlet z pieczarkami i papryką

Autor:

Ania321

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • jajka 2 szt
  • śmietana 1 łyżka
  • masło Łaciate 1 łyżka
  • pieczarki 2-3 szt
  • papryka czerwona 1/4 szt
  • ser żółty 2 plasterki
  • papryka słodka mielona 1 czubata łyżeczka
  • sól
  • Pieprz kolorowy

Przygotowanie

Krok 1

Pieczarki oczyścić i pokroić na kawałki. Paprykę pokroić w paseczki. Na małej patelni roztopić masło, wrzucić pieczarki oraz paprykę i podsmażyć przez kilka minut. Następnie zdjąć z patelni. Do miseczki wbić jajka, dodać śmietanę. Dodać również paprykę słodką, sól oraz świeżo zmielony pieprz kolorowy. Wlać masę jajeczną na patelnię i smażyć przez 2 minuty, aż jajka lekko się zetną. Wtedy dodać pieczarki i paprykę oraz ser żółty pokrojony w drobną kostkę. Złożyć ostrożnie omlet na pół i smażyć jeszcze przez około 2 minuty.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.