Ciasteczka dyniowe z pestkami słonecznika

Jeśli lubisz dynię, koniecznie wypróbuj te ciasteczka. Są łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne.

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 20

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 20

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej
  • ½ łyżeczki sody
  • szczypta soli
  • 1 szklanka puree z dyni
  • 50 ml oleju
  • ¾ szklanki cukru
  • 80 g ziaren suszonego słonecznika

Przygotowanie

Krok 1

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni C.



Krok 2

W jednej misce łączymy suche składniki. W drugiej misce łączymy mokre składniki. Za pomocą szpatułki połączyć zawartości obu misek. Uzyskana masa nie musi być jednolita.



Krok 3

Blachę wykładamy pergaminem i nakładamy łyżką kleksy z ciasta. Wierzch posypujemy ziarnami słonecznika.



Krok 4

Pieczemy 15 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.