Ciasteczka owsiano-czekoladowe z awokado bez pieczenia

Danie: Podwieczorek

Osób: 10

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie: Podwieczorek

Osób: 10

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 300 g drobnych płatków owsianych (błyskawicznych)
  • 2 łyżki gorzkiego kakao
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 2 łyżki musu z awokado
  • ⅓ szklanki oleju kokosowego
  • ¾ szklanki cukru trzcinowego
  • Szczypta soli

Przygotowanie

Krok 1

W małym garnku rozpuścić olej, dodać cukier i kakao. Gotując na małym ogniu, mieszać, aż do rozpuszczenia i połączenia wszystkich składników. Odstawić z ognia.



Krok 2

Dodać płatki owsiane i masło oraz awokado, dokładnie wymieszać.



Krok 3

Na blaszce lub tacy wyłożyć papier do pieczenia.



Krok 4

Z masy formować równej wielkości ciasteczka i wykładać na papier. Odstawić do lodówki na parę godzin.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.