Danie: Deser
Osób: 10
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ze śmietanką
Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody i odstawiamy do stężenia.
W mikserze umieszczamy miękkie masło. Miksujemy je wraz z cukrem pudrem na jasną i puszystą masę. Dodajemy po 1 żółtku. Na końcu dodajemy twaróg Mlekpol i ekstrakt waniliowy. Miksujemy do połączenia się składników.
Żelatynę zalewamy około 1/4 szklanki zimnej wody. Odstawiamy do napęcznienia. Następnie podgrzewamy na malutkim ogniu – tylko do rozpuszczenia.
Żelatynę dodajemy do masy serowej, ponownie bardzo krótko miksujemy. Na dnie blachy 25x36 cm rozkładamy okrągłe biszkopty. Wylewamy masę serową, wyrównujemy. Odstawiamy do stężenia.
Na masie serowej rozkładamy biszkopty. Na małym ogniu rozpuszczamy czekoladę i dekorujemy biszkopty. Całość zalewamy tężejącą galaretką. Odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Dodaj komentarz