Ciasteczka serowe

Autor:

AnetaJR

Pyszne, kruche ciastka bardzo łatwe do przygotowania.

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Ciasteczka

  • 150 g mąki pszennej tortowej
  • 150 g twarogu półtłustego Mazurski Smak
  • 150 g masła Mazurski Smak
  • 1 żółtko,
  • cukier puder do posypania

Przygotowanie

Krok 1

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać twaróg, miękkie masło i żółtko. Szybko zagnieść ciasto.
Rozwałkować na grubość około 0,5cm, obficie podsypując mąką. Wycinać foremkami ciasteczka.
Układać je na blaszce z papierem do pieczenia.
Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec około kwadransa (do zarumienienia).
Po upieczeniu, jeszcze gorące ciasteczka, posypać cukrem pudrem. Smacznego!





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.