Pyszny i delikatny w smaku sernik jogurtowy. Dodatkowo pospyany świeżymi malinami i płatkami migdałowymi. To z pewnością moje ulubione ciasto.
Danie: Podwieczorek
Osób: 10
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Nastawiamy piekarnik na 180°C.
Ciastka pełnoziarniste rozdrabniamy przy pomocy blendera. Dodajemy roztopione masło i zagniatamy kruche ciasto. Wylepiamy nim spód. Wkładamy do piekarnika na 10 minut.
W tym czasie przygotowujemy masę jogurtową. Żółtka ubijamy z jogurtem, następnie dodajemy budyń i proszek do pieczenia. Z białek i cukru ubijamy sztywną pianę. Przy pomocy łyżki delikatnie łączymy obie masy. Wylewamy na upieczony ciasteczkowy spód.
Pieczemy 60 minut. Po wyjęciu z pieca posypujemy wierzch płatkami migdałów oraz malinami.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
bietka
Opublikowany: 2017-12-27 11:02:00
Takie serniczki to ja bardzo lubię :)
Odpowiedz