Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Orzechy
Wegetariańskie
Ze śmietanką
Połowę orzechów przemielić w maszynce do orzechów, resztę drobno posiekać.
Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, posiekać z masłem. Dodać żółtka, płatki owsiane, orzechy, musli z granolą, miód i cukier waniliowy, śmietanę.
Zagnieść ciasto, rozwałkować na grubość 4-5 mm. Foremką o dowolnym kształcie wykrawać ciasteczka i układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec około 15 minut. Upieczone, zimne ciasteczka ozdobić lukrem i polewą czekoladową.
Ciasteczka można ozdobić według własnego uznania.
Dodaj komentarz