Kotlety schabowe w marynacie rozmarynowej

Autor:

Ania321

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3 plastry schabu
  • Oliwa z oliwek
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 łyżka rozmarynu
  • 1 jajko
  • Bułka tarta
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Do miski wlać oliwę z oliwek i ocet balsamiczny. Dodać rozmaryn, wymieszać.



Krok 2

Mięso dokładnie umyć i wrzucić do marynaty. Wymieszać rękami, aby równomiernie pokryło się przyprawami. Wstawić na noc do lodówki.



Krok 3

Na talerzu rozbić jajko, roztrzepać widelcem, dodać sól i pieprz. Panierować kotlety w bułce, jajku i znów bułce.



Krok 4

Kłaść na rozgrzany olej i smażyć na rumiano z obu stron.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.