Mąkę pszenną wymieszać z mąką pełnoziarnistą, cukrem pudrem i wiórkami kokosowymi. Posiekać z masłem, dodać żółtka, mleczko kokosowe z amoniakiem, posiekane bakalie i zagnieść ciasto. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczyć, obtoczyć w słodkim kakao i ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 12-15 minut. Upieczone, zimne ciasteczka oprószyć cukrem pudrem.
Danie: Podwieczorek
Osób: 12
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Mąkę pszenną wymieszać z mąką pełnoziarnistą, cukrem pudrem i wiórkami kokosowymi. Posiekać z masłem, dodać żółtka, mleczko kokosowe z amoniakiem, posiekane bakalie i zagnieść ciasto.
Formować kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczyć, obtoczyć w słodkim kakao i ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 12-15 minut.
Upieczone, zimne ciasteczka oprószyć cukrem pudrem.
Dodaj komentarz