Ciasteczka z białą czekoladą

Pyszne ciasteczka z biała czekoladą sprawdza się zarówno w domu jak i podróży. Słodkie, delikatne i kruche. Koniecznie wypróbuj!

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 15

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 15

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 120 g masła
  • 120 g cukru
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 200 g mąki tortowej
  • 200 g groszków z białej czekolady

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C.



Krok 2

W misce ucieramy za pomocą kulki masło z cukrem na jednolitą masę. Za pomocą miksera miksujemy dalej dodając stopniowo jajka. Następnie miksując na wolnych obrotach dodajemy kolejno: sodę, proszek do pieczenia oraz mąkę. Gdy uzyskamy jednolitą masę wrzucamy groszki czekoladowe i delikatnie mieszamy ciasto szpatułką



Krok 3

Gotowe ciasto nakładamy na blachę przy pomocy łyżki.



Krok 4

Pieczemy 10 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.