Ciasteczka z czekoladą

Przepyszne domowe pieguski z czekoladą o aromacie cynamonowym.

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 12

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 12

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 tabliczka mlecznej czekolady
  • 120 g masła
  • ¾ szklanki cukru pudru
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 200 g mąki tortowej

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C.



Krok 2

W misce miksujemy pokrojone masło z cukrem na jednolitą masę. Dodajemy stopniowo jajka. Następnie miksując na wolnych obrotach dodajemy kolejno: sodę, proszek do pieczenia, cynamon oraz mąkę.



Krok 3

Gdy uzyskamy jednolitą masę wrzucamy malutkie kawałki mlecznej czekolady i delikatnie mieszamy ciasto szpatułką. Nakładamy na blachę przy pomocy łyżki.



Krok 4

Pieczemy 10-12 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.