Ciasteczka z kremem czekoladowym

Autor:

Monika Och

Z podanych składników zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować i pokroić na prostokąt. Na każdy kawałek ciasta nałożyć porcję kremu czekoladowego , następnie złożyć na pół i zlepić ranty dociskając ząbkami widelca. Przygotowane ciastka położyć na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem i piec w nagrzanym piekarniku przez około 15 minut lub do momentu, gdy się zarumienią. Po upieczeniu ciastka wystudzić. Czekoladową rozpuść w kąpieli wodnej. Upieczone i wystudzone ciasteczka polać dekoracyjnie czekoladą i pozostawić do zastygnięcia.

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • Masło Łaciate
  • 3 szkl. mąki
  • Pół szkl. cukru pudru
  • Pół łyżeczki cukru wanilinowego
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • Szczypta soli
  • Krem czekoladowy
  • Pół kostki czekolady

Przygotowanie

Krok 1

Z podanych składników zagnieść ciasto, następnie rozwałkować i pokroić na prostokąt.



Krok 2

Na każdy kawałek ciasta nałożyć porcję kremu czekoladowego , następnie złożyć na pół i zlepić ranty dociskając ząbkami widelca.



Krok 3

Przygotowane ciastka położyć na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem i piec w nagrzanym piekarniku przez około 15 minut lub do momentu, gdy się zarumienią.



Krok 4

Po upieczeniu ciastka wystudzić.



Krok 5

Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.



Krok 6

Upieczone i wystudzone ciasteczka polać dekoracyjnie czekoladą i pozostawić do zastygnięcia.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.