Masło orzechowe cieszy się popularnością przede wszystkim wśród dzieci. Idealnie pasuje do ciasteczek. Będą jeszcze słodsze, gdy dodasz do nich czekoladki.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 30
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Orzechy
Nastawiamy piekarnik na 190 stopni C. Przez sito przesiać: mąkę, cukier biały i sodę. Do osobnej miski dodajemy: masło orzechowe, masło i cukier biały. Miksujemy do połączenia się składników. Cały czas miksując, dodajemy stopniowo kolejne składniki: żółtko, ekstrakt z wanilii i mleko.
Miskę z mąką wsypujemy do miski z masą czekoladową. Ubijamy.
Nakładamy ciasto do foremek lub formujemy z nich małe placuszki rękoma.
Pieczemy ciasteczka przez ok. 8 min.
Po wyjęciu z piekarnika, wciskamy w każde ciastko po 1 czekoladce.
Dodaj komentarz