Ciastka francuskie z rabarbarem

Autor:

Ania321

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 300 g ciasta francuskiego
  • 3 łodygi rabarbaru
  • 1 małe jabłko
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • 3 łyżki cukru brązowego
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 jajko

Przygotowanie

Krok 1

Jabłko obrać, pokroić w dość małą kostkę.



Krok 2

Rabarbar oczyścić, osuszyć i pokroić w plasterki.



Krok 3

Rabarbar oraz jabłko wrzucić do rondelka na rozpuszczony olej kokosowy. Dodać brązowy cukier (2 łyżki) oraz cynamon. Dusić przez około 4-5min. do momentu, gdy rabarbar puści sok. Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.



Krok 4

Rozwinąć ciasto francuskie i pokroić je na osiem kwadratów. Nakładać nadzienie na ciasto. Składać kwadraty na pół po przekątnej, mocno sklejać brzegi.



Krok 5

Wbić jajko do miseczki, roztrzepać je widelcem. Posmarować wierzch ciastek i posypać je resztą brązowego cukru.



Krok 6

Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w 200°C przez 15 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.