Zupa z fasolką szparagową

Autor:

Śnieżynka

Pieczarki posiekać i razem z cebulą podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, włożyć do wywaru i gotować. Po 10 minutach wsypać pokrojone warzywa i fasolkę, gotować. Do pół miękkich warzyw dodać pieczarki z cebulą, suszoną natkę pietruszki, gotować do miękkości. Następnie połączyć z serkiem, wymieszać, zagotować, doprawić do smaku.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 10 dag fasolki szparagowej
  • 10 dag pieczarek
  • 2 ziemniaki
  • 1 marchewka
  • 1/2 pietruszki
  • 1/2 cebuli
  • 2/3 kostki topionego sera kremowego
  • 1,5 l wywaru z mięsa
  • 1 łyżka oliwy
  • Sos sojowy
  • Sól
  • Suszona natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Pieczarki posiekać i razem z cebulą podsmażyć na rozgrzanej oliwie.



Krok 2 

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, włożyć do wywaru i gotować.



Krok 3

Po 10 minutach wsypać pokrojone warzywa i fasolkę, gotować.



Krok 4

Do półmiękkich warzyw dodać pieczarki z cebulą, suszoną natkę pietruszki, gotować do miękkości.



Krok 5

Następnie połączyć z serkiem, wymieszać, zagotować, doprawić do smaku.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.