Ciasto bananowe

Autor:

Kamila O

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2-3 szt. jajek
  • 4-5 szt. bananów
  • 23 dag mąki pszennej
  • 20 dag cukru pudru
  • 15 dag masła Łaciate
  • 5 dag rodzynek
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Szczypta soli

Przygotowanie


Masło utrzeć z cukrem na jednolita masę, dodawać po 1 jajku i dalej ucierać. Banany umyć, obrać i rozgnieść widelcem, wrzucić do masy maślanej, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz rodzynki i dokładnie wyrobić wszystko razem. Ciasto wyłożyć do posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy i piec około 70 minut w nagrzanym piekarniku.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.