Nachosy zapiekane z mięsem, warzywami i serem

Danie: Podwieczorek

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Podwieczorek

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Nachosy

  • Paczka Nachos
  • 200g wołowiny mielonej,
  • 100g czerwonej fasoli,
  • 100g kukurydzy,
  • czerwona cebula,
  • ostra papryczka,
  • 100g sera Gouda Mlekpol,
  • 100g sera Edam Mlekpol,
  • 100ml Śmietany Łaciatej 18%

Przygotowanie

Nachos

Nachosy wysypujemy na spód naczynia żaroodpornego. Na patelni smażymy mięso w warzywami, doprawiamy ostrą papryczką, solą i pieprzem. Zawartość patelni układamy na nachosach, dekorujemy dużą ilością sera pokrojonego w paseczki. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na kilka minut (aż się rozpuści ser). Podajemy z ostrą salsą pomidorową i śmietaną 18%.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.