Nachosy zapiekane z mięsem, warzywami i serem

Danie: Podwieczorek

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Podwieczorek

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 paczka Nachosów
  • 200 g wołowiny mielonej
  • 100 g czerwonej fasoli
  • 100 g kukurydzy
  • 1 czerwona cebula
  • 1 ostra papryczka
  • 100 g sera Gouda Mlekpol plastry
  • 100 g sera Edam Mlekpol plastry
  • 100 ml śmietany Łaciata 18%

Przygotowanie

Krok 1

Nachosy wysypujemy na spód naczynia żaroodpornego.



Krok 2

Na patelni smażymy mięso z warzywami. Doprawiamy ostrą papryczką, solą i pieprzem. Zawartość patelni układamy na nachosach, dekorujemy dużą ilością sera pokrojonego w paseczki.



Krok 3

Wkładamy do rozgrzanego do 180°C piekarnika na kilka minut. Ser ma się rozpuścić. Podajemy z ostrą salsą pomidorową i śmietaną 18%. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.