Do miski wrzuć margarynę pokrojoną w kostkę, mąkę, cukier puder, żółtka jaj, proszek do pieczenia, kakao i dokładnie wymieszaj. Ciasto powinno być gładką masą. Włóż masę do lodówki na przynajmniej 2 godziny. W międzyczasie przygotuj masę piankową. Ubij na sztywno schłodzone jajka, dodaj cukier puder, cukier waniliowy. Następnie dodaj śmietankę oraz budynie i delikatnie wymieszaj szpatułką. Ciasto wyjmij z lodówki i podziel na 2 części. Pierwszą część zetrzyj na dużych oczkach tarki. Formę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia. Na dno formy wrzuć starte ciasto. Na ciasto wylej masę piankową, a na wierzch dodaj pokrojone brzoskwinie.
Zetrzyj pozostałe ciasto na dużych oczkach i posyp na wierzchu. Wstaw ciasto do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz godzinę. Po upieczeniu ciasta, wyjmij z piekarnika, by ostygło.
Gdy ciasto stygnie, przygotuj krem ajerkoniakowy. Do miski wlej schłodzone mleko, dodaj całe opakowanie kremu ajerkoniakowego i dokładnie ubij. Krem rozsmaruj na wystudzonym cieście i wstaw do lodówki.
Dodaj komentarz