1 Biszkopt: Białka ubić z cukrem. Dodawać po jednym żółtku i ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,dodać kakao i dodać do ubitej masy i wymieszać. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wym. 20x40 cm. Piec w temp. 150' C przez ok. 30 minut. 2 Ciasto makowo-kokosowe: Białka ubić z cukrem. Wsypać wiórki, mak i wymieszać. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wym. 20x40 cm Piec w temp. 170' C przez ok. 40 minut. 3 Masa budyniowa: 120 ml mleka wymieszać z żółtkami, cukrem, budyniem i mąką. Pozostałe mleko zagotować, wlać mleko z żółtkami i mieszając, zagotować. Margarynę utrzeć z ostudzonym budyniem. 4 Ostudzony biszkopt posmarować dżemem. Na wierzch położyć ciasto makowo-kokosowe. Ciasto posmarowac masą, wyrównać. Na wierzchu masy ułożyc biszkopty namoczone w winie. Polac dośc obficie polewą czekoladową.
Dodaj komentarz