Małże po azjatycku

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kg małży
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 250 g mieszanki warzywnej (fasola, marchewka)
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 250 ml wody
  • 1 łyżka oleju sezamowego

Przygotowanie

Krok 1 

Czosnek posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę. Rozgrzej patelnię z olejem sezamowym i zeszklij na niej cebulę. Pod koniec smażenia dodaj czosnek.



Krok 2

Na patelnię dodaj drobno posiekane warzywa, sos sojowy, sos rybny i wodę. Smaż jeszcze ok. 5 minut.



Krok 3

Dodaj umyte i oczyszczone małże. Przykryj pokrywką i duś 10 minut. Przed podaniem ozdób posiekaną natką pietruszki. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.