Małże po azjatycku

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kg małży
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 250 g drobno posiekanej mieszanki warzywnej (fasola, marchewka)
  • 2 łyżki posiekanej pietruszki
  • 250 ml wody
  • 1 łyżka oleju sezamowego

Przygotowanie

Przygotowanie:

Posiekać czosnek, cebulę pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju sezamowym. Dodać drobno posiekane warzywa, sos sojowy, sos rybny i wodę, po czym smażyć 5 minut. Wrzucić umyte i oczyszczone małże, przykryć pokrywką i dusić przez 10 minut. Przed podaniem posypać natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.