1. Buraki umyć, ugotować ,ostudzić a nastepnie obrac i zblenderowac na purre. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wymieszać z olejem kokosowym, przestudzić. Jajka ubic.Dodac do nich zblenderowane buraki . Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawac do masy buraczanej z jajkami. Nastepnie dodać kakao, czekoladę z olejem, smietankę miód i wszystko jeszcze raz wymieszać 2. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłozyc ciasto, wyrównać i - ciasto przełożyć do formy, wyrównać- piec w temp 170 s. przez 35-40 minut do tzw suchego patyczka upieczone ciasto ostudzić, ostudzone udekorować polewą czekoladową lub oprószyc cukrem pudrem. Smacznego:)
aby przygotowac polewe mozna uzyc gotowej lub podgrzac czekolade ze smietanka w rondelku.Lekko przestudzona polewa nalezy polac wierzch ciasta. blaszka o wym . 20 na 20
Dodaj komentarz