Dzięki temu przepisowi wykorzystasz składniki jakie masz w domu. Dodatek świeżego warzywa jak i pożywnej wędliny to idealnie dobrany duet na obiad lub treściwe danie o innej porze dnia. Koniecznie wypróbuj!
Danie: Obiad
Osób: 5
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Brokuł dzielimy na różyczki i blanszujemy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie do uzyskani konsystencji al dente. Ser ścieramy na tarce. Kiełbasę kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy i kroimy w plastry.
Nastawiamy piekarnik na 180°C. W wysokiej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i wrzucamy poszatkowaną cebulę. Następnie dodajemy kiełbasę i smażymy całość. Gdy mięso się zarumieni dodajemy pieczarki i dusimy do odparowania wody. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą z oliwek. Wkładamy na dno makaron, następnie przygotowany farsz. Wszystko zalewamy śmietanką Łaciatą. Układamy różyczki brokuły i posypujemy wierzch startym żółtym serem.
Pieczemy 30 minut.
Dodaj komentarz