Ciasto francuskie z serem i suszonymi pomidorami

Autor:

Ania321

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 300 g ciasta francuskiego
  • 1 duża kula sera mozzarella
  • 4-5 kawałków pomidorów suszonych
  • 2-3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 50 g sera pleśniowego typu gorgonzola
  • Kilka gałązek świeżego oregano

Przygotowanie

Krok 1

Rozwinąć ciasto francuskie i pokroić je na kwadraty lub prostokąty.



Krok 2

Posmarować każdy kawałek przecierem pomidorowym zostawiając wolne miejsce przy brzegach.



Krok 3

Na każdym kawałku ułożyć plasterek sera mozzarella oraz kawałek gorgonzoli.



Krok 4

Pomidory suszone pokroić w paseczki i również ułożyć na cieście francuskim. Zawinąć brzegi ciasta do góry.



Krok 5

Listki oregano wypłukać, osuszyć i posiekać. Posypać ciasto.



Krok 6

Piec w temperaturze 180°C przez 15 minut w piekarniku z termoobiegiem. Po upieczeniu udekorować listkami oregano.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.