Szybkie i łatwe ciasto. Jest lekkie, idealne na letnie dni. Ci, którzy nie liczą kalorii, mogą je przyozdobić ubitą śmietanką Łaciatą i plasterkiem limonki.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 8
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Orzechy, Sezam
Ze śmietanką
Nastaw piekarnik na 190 stopni C. W misce zmiksuj żółtka, słodzone skondensowane mleko i sok z limonki.
Na dnie blachy do pieczenia ułóż ciastka. Wlej przygotowane ciasto z limonki. Przykryj folią aluminiową.
Włóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piecz przez ok. 15 min. Pozostaw do ostygnięcia. Schłodzoną śmietankę Łaciatą ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru. Ciasto podajemy z ubitą śmietanką Łaciatą.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Danuta Piecyk
Opublikowany: 2018-05-07 09:38:00
Przepysznie to ciasto wygląda, z chęcią bym zjadła :)
Odpowiedz