Ciasto limonkowe

4.50
Oceń przepis:
Czas

Do 30 min

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

8

Alergeny pokarmowe:

Białko mleka krowiego Gluten Orzechy Sezam

Składniki

Składniki

5 żółtek

1 opakowanie ciastek zbożowych

1 skondensowane mleko

1/2 szklanki soku z limonki

Dodatkowo

250 ml Śmietanki Łaciatej 36%

łyżka cukru pudru

Przygotowanie

Krok 1
  • Nastaw piekarnik na 190 stopni C. W misce zmiksuj żółtka, słodzone skondensowane mleko i sok z limonki.
Krok 2
  • Na dnie blachy do pieczenia ułóż ciastka. Wlej przygotowane ciasto z limonki. Przykryj folią aluminiową.
Krok 3
  • Włóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piecz przez ok. 15 min. Pozostaw do ostygnięcia. Schłodzoną śmietankę Łaciatą ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru. Ciasto podajemy z ubitą śmietanką Łaciatą. 

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0