26dag mąki pszennej,26 dag cukru,,4jaja1 łyzeczka proszku do pieczenia,10łyzek oliwy i 8 łyżek wody-cjasto jasne.,
Wszystkie skladniki tak jak wyżej tylko 12 łyżek oliwy i 2,5łyżki kakao-ciasto ciemne.,
Krem:2 budynie wanilinowe ugotować w 0,5 l mleka MLEKPOL .Ostudzic i zmiksowac z 1 kostką masła Mlekpol.
Przygotowanie
Krok 1
Wszystkie skladniki na ciasta mieszamy osobno na ciemne i osobno na jasne.Pieczemy ok 1godz na wąskiej blaszce.Po ostygnięciu ciasta w paski i przekladamy kremem.Wstawiamy do lodówki na noc.Gotowe ciasto kroimy po skosie.
Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.
Dodaj komentarz