Ciasto piernikowe z dżemem brzoskwiniowym

Autor:

Śnieżynka

Danie: Podwieczorek

Osób: 10

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Podwieczorek

Osób: 10

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 jajka
  • 20 dag masła Łaciate
  • 20 dag cukru
  • 25 dag mąki pszennej
  • 1 szkl. mleka Łaciate
  • 2 łyżki kakao
  • 1 przyprawa do pierników
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szkl. dżemu brzoskwiniowego

Przygotowanie

Krok 1

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, przesiać.



Krok 2

Masło z cukrem utrzeć na puszystą masę dodając stopniowo po 1 jajku. Następnie dodać mąkę, mleko i przyprawę do pierników i wymieszać.



Krok 3

Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia formy i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w 170°C do suchego patyczka.



Krok 4

Upieczone, zimne ciasto przełożyć dżemem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.