Ciasto z czarną porzeczką

Autor:

Kamila O

Jajka, cukier zmiksować, dodać olej mąkę z proszkiem i mleko, zmiksować na jednolitą masę. Blachę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą, wyłożyć ciasto i posypać oczyszczoną i wypłukaną oraz odsączona czarną porzeczką. Piec ok. 50 minut w 180stC.

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • Jajka 3 szt.
  • Cukier 1,5 szkl.
  • Olej ¾ szkl.
  • Mleko Łaciate ¾ szkl.
  • Mąka pszenna 3 szkl.
  • Proszek do pieczenia 3 łyżeczki
  • Tłuszcz do formy
  • Bułka tarta do formy
  • Porzeczki czarne ½ kg

Przygotowanie

Krok 1

Jajka, cukier zmiksować, dodać olej, mąkę z proszkiem do pieczenia i mleko, zmiksować na jednolitą masę.



Krok 2

Blachę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą, wyłożyć ciasto i posypać oczyszczoną i wypłukaną oraz odsączoną czarną porzeczką.



Krok 3

Piec ok. 50 minut w 180°C.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.