Batoniki owsiane bez pieczenia

Dietetyczne, pełnowartościowe batoniki z czekoladą i wiórkami kokosowymi.

Sprawdzą się zarówno jako przekąska w pracy, jak i podczas podróży. Możesz uformować je podłużnie i zawinąć w papier.

Batoniki przechowuj w lodówce.

Osób: 10

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy

Fit

Danie:

Osób: 10

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 szklanka masła orzechowego
  • ½ szklanki miodu
  • ½ szklanki oleju kokosowego
  • ⅔ szklanki brązowego cukru
  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 1 szklanka wiórków kokosowych
  • ⅔ szklanki kakao
  • ¼ szklanki rodzynek
  • ¼ szklanki migdałów z grubsza posiekanych
  • orzechy włoskie do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

W garnku na małym ogniu podgrzej cukier z masłem orzechowym i kakao. Dodaj olej kokosowy i miód. Podgrzewaj do momentu połączenia się składników.



Krok 2

Do dużej miski wsyp płatki owsiane, wiórki kokosowe, migdały i rodzinki. Wymieszaj.



Krok 3

Masę czekoladową wlej do suchych składników.



Krok 4

Przełóż do foremek sylikonowych lub z masy uformuj kwadraty. Udekoruj połówkami orzechów włoskich. Schładzaj w lodówce o. 1h.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.