Dietetyczne, pełnowartościowe batoniki z czekoladą i wiórkami kokosowymi.
Sprawdzą się zarówno jako przekąska w pracy, jak i podczas podróży. Możesz uformować je podłużnie i zawinąć w papier.
Batoniki przechowuj w lodówce.
Osób: 10
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Orzechy
Fit
W garnku na małym ogniu podgrzej cukier z masłem orzechowym i kakao. Dodaj olej kokosowy i miód. Podgrzewaj do momentu połączenia się składników.
Do dużej miski wsyp płatki owsiane, wiórki kokosowe, migdały i rodzinki. Wymieszaj.
Masę czekoladową wlej do suchych składników.
Przełóż do foremek sylikonowych lub z masy uformuj kwadraty. Udekoruj połówkami orzechów włoskich. Schładzaj w lodówce o. 1h.
Dodaj komentarz