Danie: Podwieczorek
Osób: 8
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ze śmietanką
Do miski wsypać kaszę mannę, dodać jajko, jogurt naturalny, cukier brązowy, olej kokosowy oraz sodę oczyszczoną. Wymieszać łyżką. Przełożyć masę do natłuszczonej tortownicy, wygładzić łyżką. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 15 minut w temperaturze 180°C.
Upieczone i ostudzone ciasto posmarować dżemem.
Zmiksować śmietankę z cukrem pudrem. Dodać fix i miksować do momentu, aż śmietanka będzie gęsta. Dodać serek mascarpone i wymieszać masę łyżką. Posmarować ciasto kremem.
Winogrona umyć, osuszyć, przekroić na połówki i usunąć pestki. Ułożyć owoce na cieście.
Przed podaniem wstawić do lodówki na około 1,5-2 godziny.
Dodaj komentarz