Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczeni, dodać cukier puder, posiekać z masłem i smalcem. Żółtka utrzeć ze śmietaną i cukrem z wanilią. Połączyć z mąką i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny.
Do mąki dodać masło, żółtko, cukier siekać do momentu połączenia się składników. Następnie pokruszyć palcami.
Brzoskwinie i jabłka obrać, usunąć pestki, pokroić w kostkę. Jabłka wymieszać z cynamonem i cukrem.
Schłodzone ciasto rozwałkować, włożyć do przygotowanej blaszki o wymiarach 37/25 cm, oprószyć bułką tartą, wyłożyć brzoskwinie i jabłka. Posypać kruszonką i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około 35-40 minut.
Dodaj komentarz