Wyśmienite, soczyste danie na co dzień i od święta. Aromatyczna cielęcina podawana z sosem z rodzynkami jest smaczną alternatywą dla zwykłych codziennych posiłków. Ma również piękny, wyrazisty zapach i słodkawy smak.
Danie: Obiad
Osób: 6
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Mięso cielęce nacieramy solą i pieprzem. Jabłka obieramy i kroimy na półksiężyce. Rodzynki zalewamy gorącą wodą i odstawiamy, aż zmiękną.
Cielęcinę lekko przysmażamy na oleju z obu stron. Zalewamy przygotowanym rosołem, dodajemy rodzynki, jabłka i cynamon.
Całość dusimy 40 minut. Następnie wyciągamy mięso z wywaru i kroimy je w średniej grubości plastry.
Mąkę mieszamy z 1/3 szklanki wody, dodajemy do sosu i gotujemy. Sos podajemy razem z mięsem. Danie podajemy z pomidorkami koktajlowymi i rukolą.
Dodaj komentarz