Corn dogi to amerykański przysmak, który sprawdzi się na każdej imprezie. Prosty w przygotowaniu i bardzo efektowny.
Osób: 5
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
W misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, jajko, mleko, sól, paprykę i cukier. Takie gęste ciasto przelewamy do wysokiej szklanki.
Olej rozgrzewamy. Parówki kroimy na 4-5 cm kawałki. Każdy kawałek nadziewamy na patyczki szaszłykowe. Następnie zanurzamy w szklance z ciastem, dokładnie tak, aby całość była w cieście. Zanurzamy w oleju. Smażymy każdego corn doga na złoto. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Corn dogi podajemy z musztardą lub ketchupem. Można także podawać z innym ulubionym sosem.
Dodaj komentarz