Składniki:

  • 1 duży kalafior

Marynata:

  • 150 ml oliwy z oliwek
  • 1 łyżka wędzonej papryki
  • 1 łyżka curry
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki kuminu

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik rozgrzać do 180°C.



Krok 2

Przygotować marynatę: wszystkie składniki wymieszać w misce.



Krok 3

Usunąć liście kalafiora, a następnie umyć go i osuszyć. Ułożyć na blaszce do pieczenia. Natrzeć marynatą przy pomocy pędzelka tak, aby dotarła w każde miejsce.



Krok 4

Wstawić blaszkę do piekarnika na najniższy poziom. Piec około 40-60 minut, aż do zarumienienia kalafiora. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.