1 Ser zmielić przez maszynkę trzykrotnie . Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Następnie dodać ser i pomieszać, dodać mąkę ziemniaczaną. Odstawić i przygotować ciasto. 2 Utrzeć margarynę z cukrem, dodając kolejno całe jajka. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać do sera ubite na sztywno białka, olejek, rodzynki i wymieszać. 3. Około 3 garście ciasta przełożyć do miski i rozrobić z 3/4 szklanki mleka. Wymieszać dobrze łyżką, aż ciasto nabierze konsystencji gęstej śmietany. Resztę ciasta wlać na blachę. Na tak przygotowany spód wyłożyć masę serową i polać ją rzadkim ciastem. Wygładzić z wierzchu łyżką. 4. Piec w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku przez 60 minut Gdy sernik ostygnie , WIERZCH polac polewa czekoladowo-mleczną.
Dodaj komentarz