Crostini to szybka przekąska na imprezę. W tej wersji szynka parmeńska świetnie komponuje się z grillowaną cukinią. Przepis bardzo oryginalny i prosty w przygotowaniu.
Osób: 6
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Cukinię myjemy, odcinamy końcówki. Kroimy cukinię w paski o grubości około 1 cm. Następnie dzielimy paski na słupki. Posypujemy je solą.
Rozgrzewamy patelnię z łyżeczką oliwy. Smażymy na niej cukinię z każdej strony około 1-2 minut. Tak, aby się lekko przyrumieniła.
Bagietkę kroimy na kromki. Każdą kromkę smarujemy odrobiną masła. Pomidorki myjemy i osuszamy, kroimy w plasterki.
Na każdą kromkę układamy kawałek cukinii, plaster pomidora oraz zrolowany plaster szynki, aby utworzyła ona koszyczek. Do tego wgłębienia dodajemy kiełki i podajemy.
Dodaj komentarz