Jabłkowo-orzechowa sałatka z fetą i rodzynkami

Każdy składnik tej sałatki jest bardzo zdrowy i pełnowartościowy. Sałatka jest prosta w przygotowaniu, lecz niebanalna w smaku.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy

Wegetariańskie

Fit

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy

Wegetariańskie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 opakowanie szpinaku lub roszponki
  • - 2 jabłka
  • - 0,5 opakowanie sera typu feta
  • - 10-15 orzechów włoskich
  • - garstka rodzynek

Przygotowanie

Krok 1

Otwieramy opakowanie z sałatą i wysypujemy ją do miski. Jeśli należy ją umyć przed podaniem, po umyciu osuszamy.



Krok 2

Następnie jabłka należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą i pokroić na cienkie plasterki. Układamy na salacie.



Krok 3

Do krojenia został ser feta. Dodajemy drobne kawałeczki do sałatki. Następnie dodajemy rozłupane orzechy, pokrojone na pół. Całość posypujemy rodzynkami.



Wskazówki

Zamiast rodzynek możemy dodać również żurawinę, która pozytywnie wpływa na nasz układ moczowy.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.