Cukinia z mozzarellą

Zdrowa przekąska gwarantowana!

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Fit

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 4 duże cukinie
  • 2 pomidory malinowe
  • 150 g mozzarelli tartej Mlekpol
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Świeża bazylia
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Przygotowanie

Krok 1

Umyj cukinię. Przekrój każdą na pół. Pokrój pomidory w plastry.



Krok 2

Na każdą połówkę połóż mozzarellę oraz pomidory. Dopraw przyprawami, a na sam wierzch ułóż bazylię. Skrop wszystko oliwą. Piecz w piekarniku aż do miękkości w 150 stopniach.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.