Czekoladowe kulki z płatków owsianych

Danie: Podwieczorek,

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten,

Danie: Podwieczorek,

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten,


Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2,5 szklanki płatków owsianych
  • 3 łyżki kakao
  • ½ szklanki mleka Łaciate
  • ½ kostki masła
  • 1,5 szklanki cukru
  • ½ szklanki płatków kukurydzianych

Przygotowanie

Krok 1
W rondelku rozpuścić masło. Dodać mleko i kakao. Wszystko dokładnie wymieszać. Dodać płatki owsiane. Gotować przez 5 minut. Ściągnąć z ognia, dodać pokruszone płatki kukurydziane, wymieszać. Odstawić do wystygnięcia.

Krok 2
Z masy formować kulki i odkładać na tackę. Odstawić do wystygnięcia.

Wskazówki

Wychodzi 30 sztuk.

Komentarze

0 opublikowane komentarze

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.