Czekoladowe kulki z płatków owsianych

Danie: Podwieczorek

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Podwieczorek

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2,5 szklanki płatków owsianych
  • 3 łyżki kakao
  • ½ szklanki mleka Łaciate
  • ½ kostki masła Łaciate
  • 50 g miodu
  • 2 łyżki mielonych migdałów
  • 2 łyżki drobno pokrojonych orzechów (włoskie, laskowe, pekan)

Przygotowanie

Krok 1

W rondelku rozpuścić masło. Dodać miód, mleko i kakao. Wszystko dokładnie wymieszać. Dodać płatki owsiane i zmielone migdały. Gotować przez 5 minut. Ściągnąć z ognia, dodać drobno pokrojone orzechy, wymieszać. Odstawić do wystygnięcia.



Krok 2

Z masy formować kulki i odkładać na tackę. Odstawić do wystygnięcia.



Wskazówki

Wychodzi 30 sztuk.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.