Czekoladowe kulki z płatków owsianych

3.67
Oceń przepis:
Czas

Do 1h

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

1

Alergeny pokarmowe:

Białko mleka krowiego Gluten

Składniki

Składniki:

2,5 szklanki płatków owsianych

3 łyżki kakao

½ szklanki mleka Łaciate

½ kostki masła

1,5 szklanki cukru

½ szklanki płatków kukurydzianych

Przygotowanie

Krok 1
  • W rondelku rozpuścić masło. Dodać mleko i kakao. Wszystko dokładnie wymieszać. Dodać płatki owsiane. Gotować przez 5 minut. Ściągnąć z ognia, dodać pokruszone płatki kukurydziane, wymieszać. Odstawić do wystygnięcia.
Krok 2
  • Z masy formować kulki i odkładać na tackę. Odstawić do wystygnięcia.

Wskazówki

  • Wychodzi 30 sztuk.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0