Cukiniowe pizze z salami i mozzarellą

Autor:

KuchniaMniam

Danie: Podwieczorek, Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Podwieczorek, Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 1 duża cukinia,
  • 200 g salami ,
  • 2 pomidory,
  • 2 kulki mozzarelli w zalewie,
  • oliwa z oliwek,
  • pesto z bazylii lub pietruszki,
  • sól

Przygotowanie

Krok 1

Cukinię pokroić na krążki o grubości ok 8 mm. Oprószyć solą i odstawić na co najmniej godzinę, a najlepiej na noc. Cukinia powinna puścić sporo soku, który należy zlać, a następnie osuszyć krążki. Na dużej blaszce położyć papier do pieczenia i rozłożyć krążki cukinii. Na każdy kawałek położyć plasterek salami, plasterek pomidora i plasterek mozzarelli. Skropić delikatnie po wierzchu oliwą z oliwek i wstawić blaszkę z pizzerinkami do piekarnika nagrzanego do 180*C na najniższą półkę. Piec ok 20 min. Po upieczeniu nałożyć na wierzchu pesto. Smacznego :)



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.