Piękna babeczka będzie stanowiła ozdobę stołu jak i stanowiła rozkosz dla podniebienia. Idealnie sprawdzi się na przyjęciu urodzinowym i skradnie serca wszystkich gości.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 12
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ze śmietanką
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni C.
Mąkę, sodę, kakao i kawę przesiewamy do wysokiej miski. Dodajemy cukier oraz cukier waniliowy i całość mieszamy. Jajka miksujemy razem z mlekiem. W rondlu roztapiamy masło. Czekoladę łamiemy na maleńkie kawałki.
Do sypkich składników dodajemy stopniowo jajka z mlekiem. Mieszamy łyżką. Następnie dodajemy przestudzone masło. Wrzucamy kawałki czekolady. Mieszamy całość. Uzyskana masa nie musi być jednolita. Do papilotek nakładamy ciasto. Umieszczamy je na blasze.
Pieczemy 25 minut.
Podczas wypiekania babeczek przygotowujemy krem waniliowy: ucieramy masło, dodajemy cukier puder. Następnie dodajemy wanilię, sól oraz śmietankę Łaciatą. Ubijamy do uzyskani puszystej masy.
Przy pomocy rękawa cukierniczego ozdabiamy przestudzone babeczki.
Dodaj komentarz