Cielęcina z jabłkami to inny niż zwykle sposób na przygotowanie kotletów cielęcych. Najlepiej smakuje z aromatycznym majerankiem. Potrawę możemy podawać z ziemniakami oraz surówką.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Kotlety posypujemy pieprzem i mąką. Następnie smażymy je na 3 łyżkach masła przez 4 minuty.
Kotlety przyprawiamy majerankiem i podlewamy lekko wodą. Dusimy, aż do uzyskania przez nie miękkości. Następnie obieramy jabłka.
Jabłka kroimy w kawałki, posypujemy cukrem i odstawiamy. Jabłka dusimy przez 5 minut na łyżce masła, po czym dodajemy do mięsa i mieszamy.
Kotlety podajemy z jabłkami.
Można podawać z ziemniakami.
Dodaj komentarz