Ćwiartki z kurczaka gotowane z warzywami

Lekkostrawne i dietetyczne danie, które uwielbiają dzieci. Bez dodatku tłuszczu - bez smażenia. Idealny obiad dla osób dbających o sylwetkę.

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Seler

Fit

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Seler

Fit


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 2 ćwiartki z kurczaka
  • - 2 cebule
  • - 3 marchewki
  • - 1 pietruszka
  • - 1/2 małego selera
  • - 3 ząbki czosnku
  • - 2 liście laurowe
  • - 2 kulki ziela angielskiego
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Ćwiartki z kurczaka lekko obgotowujemy. Wymieniamy wodę na świeżą (aby pozbyć się szumu).



Krok 2

Cebulę kroimy w piórka, marchewkę, pietruszkę i seler kroimy w plasterki/kostkę lub ścieramy na grubych oczkach. Całość dodajemy do mięsa. Przyprawiamy.



Krok 3

Dusimy pod przykryciem, aż kurczak zmięknie. Odparowujemy nadmiar wody.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.