Pistacjowe muffiny

Smak pistacji w babeczkach sprawia, że znikają ze stołu w mgnieniu oka. Deser oryginalny i bardzo smaczny.

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 12

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Orzechy

Wegetariańskie

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 12

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Orzechy

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 200 g pistacji
  • 200 g masła
  • 3/4 szklanki cukru
  • 190 g mąki
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego

Przygotowanie

Krok 1

Nagrzewamy piekarnik do 170 stopni C.



Krok 2

W misce ucieramy masło z cukrem na gładka masę. Dodajemy stopniowo po jednym jajku. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i miksujemy na wolnych obrotach. Dodajemy rozdrobnione wałkiem pistacje oraz 2 łyżki jogurtu naturalnego. Całość mieszamy delikatnie łyżką.



Krok 3

Kolorowe papilotki układamy na metalowej blasze i wypełniamy ciastem.



Krok 4

Pieczemy 25 minut.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.