Składniki:

  • 100 g żółtego sera
  • 1 wypatroszony pstrąg
  • 1 pęczek kopru
  • ½ cytryny
  • 500 g pieczarek
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżka pieprzu
  • 6 łyżek oleju do smażenia
  • 1 cytryna

Przygotowanie

Krok 1

Pstrąga suszymy, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem.



Krok 2

Pieczarki myjemy, kroimy w kostkę i smażymy do czasu odparowania wody. Dodajemy starty ser oraz posiekany koper i solimy.



Krok 3

Nagrzewamy pieakrnik do 160 stopni. Pstrąga nadziewamy pieczarkami i spinamy wykałaczkami. Zawijamy w folię aluminiową, wstawiamy do piekarnika o temperaturze 160°C i pieczemy przez 45 minut.



Krok 4

Dekorujemy cytryną i pokrojonym koprem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.