Wspaniały smak i aromat, który zachwyci każdego. Ciekawe połączenie pstrąga, kwaśnej cytryny i aromatycznych orzechów włoskich.
Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy
Bez glutenu
Oprawionego pstrąga myjemy, suszymy, posypujemy pieprzem i solą, a następnie skrapiamy sokiem z cytryny. Na wierzch ścieramy skórkę z cytryny. Rybę przykrywamy folią spożywczą i chłodzimy przez 1 godzinę.
Piekarnik nastawiamy na 200ºC. Następnie wkładamy ją do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem, a w środek pstrąga umieszczamy posiekaną natkę pietruszki i wszystkie składniki sosu, wymieszanego wcześniej.
Rybę pieczemy 25 minut w temperaturze 200ºC, a następnie przewracamy na drugi bok.
Podajemy ze smażonymi talarkami ziemniaków.
Dodaj komentarz